Facebook hesabınızla EmlakYatirimRehberi.com’a giriş yapabilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz (kullanıcı adı, e-posta adresi ve doğum tarihi) hesabınızın yaratılması için Facebook tarafından kullanılacaktır.

Facebook ile giriş yapın

Güncel kalın

E-posta adresinizi giriniz

E-posta adresiniz üçüncü kişiler ile paylaşılmayacaktır. İstediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründeki objektif rehberiniz. Üye ol

Haberler

“2015, Türkiye’nin yılı olacak”

Güncellenme: 2014-08-22 Kategori: Haberler

default

Son yıllarda durağan bir dönemden geçen inşaat sektörünün, yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçiminin de sonuçlanmasıyla birlikte önümüzdeki yıl ciddi bir sıçrama yapacağı tahmin ediliyor.  Sabah gazetesinden Seda Tabak’ın haberine göre, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir, 2015’in Türkiye inşaat sektörünün atılım yapacağını söylüyor. Kanal İstanbul, Üçüncü Havaalanı, Üçüncü Köprü, Marmaray gibi projeler için önemli gelişmelerin yaşanmasın karşın, 2014 yılının 17 Aralık, 30 Mart gibi gelişmelerin etkisinde geçtiğini ve Türkiye ekonomisine sekte vurduğunu belirten Demir,  2015’te bütün bunların atlatıldığı bir yıl olacağını söylüyor ve ekliyor:  “2002’den sonra gelen gün gidenden iyiydi. Bu tarihten sonra gelen gün gidenden 5 kat daha iyi olacak. Her şey rayına oturdu. 2015 Türkiye’nin yılı olacak. Kimse ülkemizin önüne taş koyamayacak. Bunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emeği çok büyük. 2017’ye kadar uçuşa geçeceğiz. ”
Yüzde 60’ını sattıkları Demir Romance’da yüzde 5, La Vida projesinde ise yüzde 30’luk yabancı satışı yaptıklarını belirten Demir, projeye Ortadoğular, Ruslar, Almanlar ve Almanya’da yaşayan gurbetçilerin talebi olduğu bilgisini paylaşıyor.

İzmir’de üç proje hayata geçirilecek
Sultangazi’de gerçekleştirecekleri bin 200 bağımsız birimi içeren kentsel dönüşüm projesine ilişkin bilgi veren Demir, bölgedeki hak sahiplerinin yüzde 70’i ile anlaştıklarını, geri kalan mal sahipleriyle anlaşarak Nisan 2015’te projeye başlama planları olduğunu söylüyor. Yine Kartal Maltepe bölgesinde 42 dönümlük arazide 800 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi ve Avrupa yakasında imza aşamasında oldukları 26 dönümde 500 konut ve ticari birimlerden oluşacak yeni bir dönüşüm projesi üzerinde çalıştıkları bilgisini veriyor.

İzmir Gaziemir’de 22 dönümlük arazide 350 konutluk bir proje, İzmir Bayraklı’da ise bir otel projesi gerçekleştirme planlarına işaret ediyor ve  İzmir’de 2015 yılında 3 projeyi daha hayata geçirmek istediklerini söylüyor.
1990’dan bu yana Bakırköy, Bahçelievler, Florya ve Cennet mahallesinde yatırım yapan Demir İnşaat’ın 2005 yılından itibaren mahalle müteahhitliğinden çıkarak daha büyük projeler ürettiğini belirten Demir, elinde parası olan herkesin inşaat sektörüne girerek müteahhitliğe soyunmasını riskli olarak nitelendiriyor ve herkesin kendi işini yapmasının daha sağlıklı olacağı uyarısında bulunuyor.