Facebook hesabınızla EmlakYatirimRehberi.com’a giriş yapabilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz (kullanıcı adı, e-posta adresi ve doğum tarihi) hesabınızın yaratılması için Facebook tarafından kullanılacaktır.

Facebook ile giriş yapın

Güncel kalın

E-posta adresinizi giriniz

E-posta adresiniz üçüncü kişiler ile paylaşılmayacaktır. İstediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründeki objektif rehberiniz. Üye ol

Haberler

2015 Nasıl Geçecek?

Güncellenme: 2014-12-29 Kategori: Haberler

default

2015’in satın alma kararlarını erteleyenlerin harekete geçeceği bir yıl olacağını vurgulayan Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “2015’in 2014 yılına kıyasla çok daha hareketli geçeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Akşam’da yer alan habere göre, Süleyman Çetinsaya,

Türkiye’deki siyasi istikrar havasıyla birlikte, özellikle yabancı yatırımcıların taleplerinde artış başladığını belirterek, “Önümüzdeki yılın, satın alma kararlarını erteleyenlerin harekete geçeceği bir yıl olacağını düşünüyorum. Ayrıca kentsel dönüşüm anlamında İstanbul’dan daha fazla projenin adını duyacağız. Bununla birlikte birçok firma yeni projelerini lanse etmeye hazırlanıyor. 2015’in 2014 yılına kıyasla çok daha hareketli geçeceğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Konut fiyatlarında artış görülebilir”
Saatlik işgücü maliyetlerine bakıldığında İnşaat sektörünün 2014’ün ikinci yarısında sektörler arasında sanayiden sonra en hızlı büyümeyi sergileyen sektör olduğun ifade eden Çetinsaya, “Bina İnşaatı maliyet endeksi 2014 yılında önemli bir yükseliş sergileyerek 9 ayda ortalama yüzde 10 arttı. İnşaat maliyetlerindeki ve işçilik giderlerindeki artış, konut fiyatlarında artışı da zorunlu kılıyor. Bu sebeple konut fiyatlarında artış görülebilir” dedi.